Langesø i dag

Langesø Plantage – i dag

 

Satellit1

Langesø Plantage er en alternativ bytype. Langesø Plantage er også et stykke betagende natur. Langesø er en form for landsbyfællesskab. Langesø Plantage er en helt ny måde at bo og leve på. Langesø er mange ting – her er blot nogle få af dette enestående områdes mange facetter.

Bemærk efternavnet ”Plantage”. Brugen af ordet plantage er der en god grund til, som man kan læse mere om i bloggens historiske afsnit. Kort fortalt var hele området i begyndelsen af 1900-tallet en af landets fornemste planteskoler med tilhørende gartneri. Det hele endte som én stor botanisk have med en ufattelig artsrigdom. Her opbyggede man så stor skønhedsværdi, at det kostede en entré for at se herlighederne på første hånd.

 

Langesø-Katalog---Erica

Hist og her har enkelte træer overlevet tidens tand, menneskers ufattelig dumhed og de løbske motorsave. En botaniker med et skarpt blik kan finde enestående arter, der stadigt og stædigt pryder området. Se bare de mange utrolige Rhododendron-busketter, der henrykker selv den mest blaserte sjæl hver forsommer.

Hvis man ønsker at følge med i naturens gang på første hånd, findes der få bedre steder at bo end i Langesø. Hver årstid har sine egne attraktioner, og det er en af denne blogs ambitioner at følge områdets rige dyre- og planteliv.

Området er under stadig forandring. Det hele startede ud med at være et traditionelt sommerhusområde med beskedne træhuse. I dag erstattes de små hytter af stadigt større og velisolerede helårsboliger, da det er dybt vanedannende at bo i Langesø. En støt tilstrømning af velbemidlede pensionsmodne tilflyttere er begyndt at præge området. Udfordringen er her at bygge med respekt for naturen og at lade natur være natur og ikke omdanne de enestående værdier til et goldt villakvarter. Det lykkes heldigvis fint i mange tilfælde, hvor den nye generation af tilflyttere værner om stedets unikke grønne kvaliteter.

Reelt består området af tre afsnit. Det østlige afsnit ud mod Hornbækvej, vejene, der omkranser søerne Langesø og Store sø, og så sangervejene, der er et helt igennem traditionelt villakvarter med asfaltveje og gadelygter. Den blog beskæftiger sig kun med det første område. Det, der er organiseret i Grundejerforeningen Langesø Plantage.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.